Clinique Even Better Foundation Review

Hi, 

have you been missing me?.. or not.. haha..
Today's review is from one of Clinique's product. Ah yes, i can sense you're smiling from here..

Clinique menurut aku adalah brand yang cukup unik. Seems like you have an high-end feels to their products. They provide such a good quality with a reasonable prices. This brand really suits those of you who just started out to try on higher end brands, or just want to play on a  'safe' brand. Maksudnya, kualitas Clinique cukup baik dan terkenal sebagai produk anti alergi dan sensitive-skin friendly, so this one is safe to played with. 

Another thing from Clinique is, I personally think that they have the most customer-friendly Counter Beauty Assistant. Udah bukan rahasia ya kadang-kadang BA di counter beauty products terkesan jutek, atau malas melayani pernyataan customer yang keliatannya cuma pengen coba-coba colek atau sekedar tanya-tanya. Setiap aku mampir counter Clinique, never had i experienced Mbak-mbak jutek di sana. Even ketika aku udah banyak coel-coel dan gajadi beli.. hehe.

Anyway, aku pake salah satu produk andalan mereka yaitu the legendary Clinique Dramatically Different Moisturizer and i fell in love with it, ngga lama kemudian aku purchase produk lain dan pilihanku jatuh kepada Clinique Even Better Foundation. 

Have a look!


Clinique Even Better merupakan liquid foundation yang sebenarnya udah di release cukup lama dan udah banyak banget juga reviewnya di internet. Why people raved about it probably because it does delivered a good quality.

Packaging wise, Clinique Even Better ini cukup travel-friendly. Botol nya dari hard plastic, slim dan ringan. Design nya sleek dan meskipun botolnya terbuat dari plastik, sama sekali ngga keliatan murahan.


It is well known, kalau produk-produk Clinique selalu dermatoligist tested, allergy tested and 100% fragrance free. It contains SPF 15 PA++ and contains Vitamin C.

Klaim nya, Foundie ini dapat memberikan efek instant bright, meratakan warna kulit dan melindngi kulit dari efek buruk matahari.


Since this product doesn't come with a pump, i kinda worried at first. Tapi untungnya, foundie ini ngga akan berantakan karena untuk ngeluarin isinya kamu harus squeeze tube nya dengan lembut :)


1 squeezed em and here we go... This dot is actually can lightly cover half of my face. Teksturnya terlihat cair dan warnanya keliatan terlalu bright untuk kulit aku.


For the swatch, sangat mudah di blend, tapi menurut aku formula nya cukup cepet untuk ke set, jadi kita harus kerja cepat sebelum dia mengering. Kalau udah kering pun sebenrnya tetep bisa di blend, cuma lebih nyaman aja kan untuk meratakan foundie while it hasn't set yet..

Trick: Gunakan foundie ini perlahan dari satu area ke area berikutnya. Misalkan, dari bawah mata kanan, ke pipi kanan deka hidung, rahang kemudian dagu. Kemudian beralih ke sisi kiri and so on..


At first, I am afraid that it was too light for my skin tone, tapi ternyata nggak kok. Agak susah untuk menemukan warna yang matching buat kulit aku. I spent almost an hour on the Clinique's counter to pick the right shade! Daripada salah beli ya kannn. hahaha. Btw, I'm in 65 Neutral.

 Let's find out how it applied on me



Before applying, as usual i moisturized my face. But no primer so i can see how the foundie hold for them self. For this, I use only 4 drops of Clinique Even Better for the whole face and neck, and then set them with Rimmel Powder. It's pretty much enough to achieve a good-looking skin ;)

PROS

  • Brightening effect
  • Even skin tone
  • Smooth application
  • Naturally polished finish
  • Doesn't flash back
  • Not oily for hours on my skin (normal combination skin)
  • It doesn't oxidize
  • For dry skin, i guess you don't need to set them with powder
  • It's buildable, yay!


CONS
  • Still need a color corrector to demolish redness or bluish under eye circle (but hey, that's a concealer's job so pretty much that's fine.

Price

In Clinique's counter, IDR 390.000,-


Last Bite: 
I love this foundie, it's one of my favorite beauty purchase so far. When times getting hard (hot weather, long term make up needed), i knew i can rely on this one. 


Have you tried it? Share your thoughts!

Stay Happy and Healthy!



xoxo


PS: you can check my instagram account on the left side bar 

ciao,bella!

10 comments:

  1. Waaaa harganyaaaa ;O www.akucantikkk.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, worthed kok...
      malah banyak yang lebih mahal kan ;)

      Delete
  2. hemmm.. harga nya lumajeeeeen ya vit.. why?? foundie kualitas tinggi harga nya juga tinggi?? wkwkwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi pretty sisters..

      ini seriously good quality so i don't mind paying a bit more. bcs some days we need a foundie that we can rely on, yes?.. banyak yang lebih mahal lo xixixixi..

      thanks for stopping by :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. hi.... mnt kamu bagus clinique ini or mufe hd foundie ya? thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus dua-duanyaa..hehe. untuk kesan lebih natural atau kulitnya sehat wal afiat no acne or scar pakai mufe hd. untuk yang kulit oily/ kulit kurang sehat pakai clinique :)

      Delete
  4. Mbak.. kulit saya ini oily.. tpi sya ngerasa ada bbrp spot yg kaku.. kira kira cocok ga pake foundie ini? Lebih enak mana sama superbalanced clinique? Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. coverage nya suerbalanced lebih sheer dan undertone nya lebih pink jadi ngga matching sama kulit ku yang yellowish.

      Belinya sesuai kebutuhan aja, kalau mau yang foundie yang sheer bisa pilih superbalanced, mau coverage lebih oke pilih even better.

      untuk kulit oily foundie ini oke kok, good luck :)

      Delete
  5. wah pengen nyobain nih..review nya dimana" bagus..
    Makasih kak udah berbagi review nya..
    Otw mall buat eksekusi :D

    togel singapore

    ReplyDelete

Labels

Review (68) Product (42) endorsement (36) Beauty (32) Article (31) Sponsored (30) Favorite (29) favorite item (28) Natural (27) Sociolla (24) Skincare (17) Sociolla Blogger Network (17) Event (16) makeup (16) Product review (15) Eye Makeup (14) Tutorial (13) Skin (11) Tips (11) Tutorials (11) Local (10) Affiliate (9) Beauty Blogger (9) clozette (9) local brand (9) Blogger (8) Event Report (8) Fashion (8) Foundation (8) travel (8) Cleanser (7) Korean (7) Lips (7) eyeshadow (7) Fragrance (6) Korean Skincare (6) Sociolla Bloggers (6) beauty clinic (6) Facial (5) Lipstick (5) Serum (5) drug store (5) facial treatment (5) photo facial treatment (5) Ad (4) Base Makeup (4) Drugstore (4) Eye (4) Hair (4) Health (4) Indonesia (4) Indonesian Beauty Blogger (4) Jakarta (4) Lifestyle (4) Moisturizer (4) Online Shopping (4) Red Lips (4) Skin Treatment (4) Travel Blogger (4) Travel Diary (4) Treatment (4) endorsed (4) jakarta go (4) Beauty Redemption (3) Blogger Ceria (3) Blush On (3) Clinic (3) Coffee (3) Collagen (3) ELF (3) Eyeliner (3) Face (3) Fresh (3) High End (3) Indonesian Vlogger (3) Loreal (3) Powder (3) Report (3) Sephora (3) Smokey Eyes (3) Sociovit (3) Toyota (3) Vlog (3) Zalora (3) beach (3) cleansing (3) clozette review (3) cushion (3) eyelashes (3) giveaway (3) liquid lipstick (3) maybelline (3) micellar water (3) nature (3) Anti-Aging (2) Asian Brand (2) Avene (2) Beauty Vlogger (2) Beautylosophy (2) Benefit (2) Bloggerbabes (2) Car (2) Central Park (2) Clozette Indonesia (2) Contour (2) Copia (2) Disney (2) Diva Beauty Drink (2) Dove (2) Egyptian Magic Cream (2) Emergency (2) Emina (2) Eyebrow (2) Garnier (2) Infallible (2) Inspired by (2) L'Oreal Infallible (2) Laser (2) Lashes (2) Makeup Challange (2) NYX (2) Night (2) Night time Skincare (2) Palette (2) Parfume (2) Roses (2) Secret Key (2) Sensitive skin (2) Shampoo (2) Stila (2) Talk (2) The Clinic ID (2) Trend Alert (2) Trip (2) Video (2) Vitamin C (2) bali (2) beauty journal (2) e-commerce (2) eau de toilette (2) fashionweek (2) healthy (2) lotion (2) martha tilaar (2) network (2) online patform (2) poreless (2) social media (2) story (2) trends (2) wardah (2) workshop (2) zara (2) 2014 (1) 2016 (1) 60s (1) 90s Inspired Makeup (1) Alice (1) Alpha-H (1) Althea (1) Anti-dullness (1) Apparel (1) April Skin (1) Ariel Impulse (1) Art (1) Backpacker Indonesia (1) Bath (1) Beauty Drink (1) Beauty Talk (1) Ben Nye (1) Bio Oil (1) Biokos (1) Blog (1) Blogger. Eau thermal (1) Body (1) Body Mist (1) Brazilian Wax (1) Brie Studio (1) Brightening (1) Brushes (1) Bulumata (1) Caring by Biokos (1) Castle (1) Cat eye (1) Celebrity (1) Cetaphil (1) Chanel (1) Charm (1) Clarins (1) Clinique (1) Clothing (1) Coffee Scrub (1) Collaboration (1) Colored Smokey Eye (1) Conditioner (1) Conversation (1) DDcream (1) Deciem (1) Decluttering (1) Diva (1) Dogs (1) Doll Look (1) Dry Hair (1) Dry skin (1) ELizabeth Arden (1) Endorsment (1) Esqa (1) Essence (1) Evete (1) Evete Naturals (1) Evian (1) Exfoliation (1) Eye cream (1) EyeMakeup (1) Eyelash Lift (1) Eyeshadow Palette (1) Face Scrub (1) Facial Wash (1) Fake Lashes (1) Flirty (1) Fun Bike (1) Game of Thrones (1) Get Ready With Me (1) Gossip Girl (1) Gray (1) Green Coffe (1) Green Coffee (1) Guerisson (1) Guy (1) HD (1) Hair Oil (1) Hair Tonic (1) Herbalife (1) High Definition (1) High Heels (1) Highlighter (1) Home made (1) How I Met Your Mother (1) Hush Puppies (1) IPL (1) Icon (1) Indonesian Female Bloggers (1) Innocent (1) Ionessence (1) Ipanema (1) Jalan jalan (1) Kabuki Brush (1) Kepulauan Seribu (1) Khaki (1) Kose (1) Kosecosmeportid (1) L'Occitane (1) L'Oreal (1) LA Colors (1) La Rose Rouge (1) Laneige (1) Laneige Sleeping Pack (1) Laser & Light (1) Launch (1) Liquid Gold (1) Luna Habit (1) Luxola (1) Luxola Indonesia (1) Makeup Box (1) Makeup Brush (1) Makeup Remover (1) Mangrove forest (1) Marc Jacobs (1) Mascara (1) Maybelline color sensational (1) Men (1) Menstruation (1) Movie (1) Museum (1) NYX I Dream of Antigua (1) Nescafe (1) Neutral (1) Number 61 (1) Nusa Dua (1) Nutrisi kulit (1) OOTD (1) OST C 21.5 (1) OST serum (1) Oil (1) Ombre Eye Makeup (1) Oxygeneo (1) Pahawang Islang (1) Pamper (1) Pantai (1) Physiogel (1) Priceza (1) Procollagen (1) Pulau Bali (1) Pulau Macan (1) Pulau Macan kecil (1) Pulau Pahawang (1) Purple (1) RTSY (1) Real Techniques (1) Red Serum (1) Rosehip seed oil (1) Roses et Reines (1) Rosy Dewy Makeup (1) Secret Kiss (1) Sephora Indonesia (1) Sephora Sunset Desert Eyeshadow and Blush Palette Review (1) Serum Pencerah (1) Setting Spray (1) Sexy (1) Shiseido (1) Shoes (1) Skin & Lab (1) Skincare Makeup (1) Smart Shopping (1) Snorkle (1) Soap Bar (1) Some Kind of Gorgeous (1) Steve madden (1) Style (1) Sulwhasoo (1) SunBeam (1) Sunblock (1) Superfruit (1) TV series (1) The Face Shop (1) The Mentalist (1) The Ordinary (1) Tiger Island (1) Tokopedia (1) Toner (1) Trick (1) Tricks (1) Ultima II (1) Unboxing (1) Under Arm (1) Under eye (1) Vampy look (1) Vanity Trove (1) Victoria's Secret (1) Vitacreme (1) Vitamin E (1) Vlogger (1) Vloggerr (1) Wax Treatment (1) Waxhaus (1) Waxing (1) Website (1) Wedding (1) Whitening (1) Woman (1) babyskin (1) beauty product (1) bioderma (1) campaign (1) cc cream (1) clean and clear (1) cleansing balm (1) clozetteid (1) coconut (1) coldpress (1) coldpressid (1) concealer (1) dailyjuuice (1) day to night (1) detox (1) dove indonesia (1) finance (1) financial planning (1) fit (1) food (1) foundation faker (1) fruit (1) gizi super cream (1) gradient lip (1) halal (1) hayoo (1) heimish (1) herbal (1) influencer (1) introduction (1) jakarta clinic (1) japan (1) korean style (1) lip tint (1) lulur (1) marketplace (1) media (1) mengecilkan betis (1) mini (1) mizzu (1) morning story (1) natural look (1) nivea (1) olay (1) ombre lipstick (1) organic (1) personal (1) photo facial (1) posy beauty (1) primer (1) radio frequency (1) rencana keuangan (1) shower (1) sunglass (1) the balm (1) zap (1)
 

SHOP HERE