Auto Balm Palette by The Balm (Review)

Life could be a little on auto-pilot mode, right? 

Pengen sih bisa duduk-duduk cantik di depan kaca, dandan santai pagi hari before leaving for work/school. The truth is, everyone should spoken the real "backstage scene" that isn't as beautiful as it seems. HAHA. Berapa orang disini yang riweuh makeup di mobil, di toilet, di kereta or dimana pun lah disempet-sempetin supaya bisa tampil decent in public. Lately, i've been using small palettes to save space and time to do some makeup in the morning. Say hello to my mini saviour..


Auto Balm Palette dari The Balm ini seukuran Sim / id card kita jadi bener-bener mini size, enak banget dibawa-bawa. Ringan dan sleek, perfect for you busy girl and for your traveling buddy. Packaging nya vintage ala ala The Balm, design nya juga selalu unik dan beda dari yang lain. With their usual packaging material, hard card-box, Auto Balm Palette ini retailed for IDR 175.000


Inside, you get 4 pigmented colors. Three eye shadow colors and one shade of blush. Meskipun pallet ini size nya kecil, tapi ngga mengecewakan karena isinya cukup banyak dan surprisigly, warnanya nggak boring dan lengkap bisa di mix n match untuk look natural maupun bold.

Blush: Baby Pink blush. Very pigmented so you should be careful when applying this *i learned this the hard way. Don't ask...lol

Highlighter: It's a cream matte shadow so you can use it for your lid or as a highlighter shade.

Lid: It actually a shade for your lid. it's a khaki shimmery color and it is very pretty. This is my fave color in this palette

Crease: It's more like a matte dark purplish color.


Keliatan dari lighting kan aku ngga retouch atau edit foto ini. Naikkin kontras dan brightness nya pun nggak, *antara review jujur sama males bedanya tipis lol* so you can see that it is quite pigmented

I love the shimmery khaki color, it's my favorite color in the palette. My fingers seems so wrinkled here, and then i remembered i just washed some dishes in the kitchen before took these picts.. 

So yeah, don't forget to put hand cream after did some chores, girls.. *a peek of the luxurious lifestyle of me* lol..




So, this is how it applied on my eyes. Memang aku pakenya tipis-tipis disini. Without primer nor a spritz of water on my brush. Hasilnya memang sheer kalau di foto, tapi in real life dia cukup bold. Perfect for your daily eyeshadow, right?!





Share your thoughts on the comment bar below.
Thank you, Luxola Indonesia


Have a nice day,

xoxo!





13 comments:

  1. that's true aku sering banget makeup di dalem taksi wkwkwk pernah lg pake eyeliner cair dan tiba2 abangnya ngerem mendadak >,< palette ini lagi jd wishlist aku nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sadis kalo eyeliner cair sih..bersihinnya gimana tuh di taxi hahaha
      thanks for sharing ya dear :)

      Delete
  2. Aku juga suka produk dr the balm ini! Aku pake nude tude palette!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau dong nude tude nya tukeran sama ini hehe
      xoxo

      Delete
  3. Sudah lama mupeng dengan the balm >.< mupeng liat packagingnya si hahahaha. Tapi cepat banget expired-nya, lah aku makeupan cuma pas keluar rumah, seminggu palingan weekend aja u.u keburu expired kan sayang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..that's why palette kecil begini lebih aman kan dibanding beli yang warnanya banyak.
      kalo expired ngga rugi-rugi banget, hehe ;p

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. ini boleh banget dibawa-bawa kalo traveling, or at least buat touch up, imut bangetttt

    xoxo,
    Beauty Appetite

    ReplyDelete
  6. beneran saving waktu, kalo traveller di MIX beauty junkie, yang kayak gini sih gak akan lepas, highlighter nya sepertinya si Mary Lou :V :V

    Go Check ma blog yaaw at My Dellilah

    ReplyDelete
  7. Gw pengen palet ini tapi masih maju mundur. Whether this is worth to buy or not huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..up to you babe. tapi untuk di simpen di pouch makeup sehari-hari palet kecil gini ngebantu bangett :)

      Delete
  8. highlighternya mengkilap seperti california ?

    ReplyDelete

Labels

Review (68) Product (42) endorsement (36) Beauty (32) Article (31) Sponsored (30) Favorite (29) favorite item (28) Natural (27) Sociolla (23) Skincare (17) Sociolla Blogger Network (16) makeup (16) Event (15) Product review (15) Eye Makeup (14) Tutorial (13) Skin (11) Tips (11) Tutorials (11) Affiliate (9) Beauty Blogger (9) Local (9) clozette (9) Blogger (8) Fashion (8) travel (8) Cleanser (7) Event Report (7) Foundation (7) Korean (7) eyeshadow (7) local brand (7) Fragrance (6) Korean Skincare (6) Lips (6) Sociolla Bloggers (6) beauty clinic (5) drug store (5) Ad (4) Base Makeup (4) Drugstore (4) Eye (4) Facial (4) Hair (4) Health (4) Indonesia (4) Indonesian Beauty Blogger (4) Jakarta (4) Lifestyle (4) Lipstick (4) Online Shopping (4) Serum (4) Skin Treatment (4) Travel Blogger (4) Travel Diary (4) Treatment (4) facial treatment (4) jakarta go (4) photo facial treatment (4) Beauty Redemption (3) Blogger Ceria (3) Blush On (3) Coffee (3) Collagen (3) ELF (3) Eyeliner (3) Face (3) Fresh (3) High End (3) Indonesian Vlogger (3) Loreal (3) Moisturizer (3) Powder (3) Red Lips (3) Report (3) Sephora (3) Smokey Eyes (3) Sociovit (3) Toyota (3) Vlog (3) Zalora (3) beach (3) cleansing (3) clozette review (3) cushion (3) endorsed (3) eyelashes (3) giveaway (3) maybelline (3) micellar water (3) nature (3) Anti-Aging (2) Asian Brand (2) Avene (2) Beauty Vlogger (2) Beautylosophy (2) Benefit (2) Bloggerbabes (2) Car (2) Central Park (2) Clinic (2) Clozette Indonesia (2) Contour (2) Copia (2) Disney (2) Diva Beauty Drink (2) Egyptian Magic Cream (2) Emergency (2) Emina (2) Eyebrow (2) Garnier (2) Infallible (2) Inspired by (2) L'Oreal Infallible (2) Laser (2) Lashes (2) Makeup Challange (2) NYX (2) Night (2) Night time Skincare (2) Palette (2) Parfume (2) Roses (2) Secret Key (2) Sensitive skin (2) Shampoo (2) Stila (2) Talk (2) The Clinic ID (2) Trend Alert (2) Trip (2) Video (2) Vitamin C (2) bali (2) e-commerce (2) eau de toilette (2) fashionweek (2) healthy (2) liquid lipstick (2) lotion (2) martha tilaar (2) network (2) online patform (2) poreless (2) social media (2) story (2) trends (2) wardah (2) workshop (2) zara (2) 2014 (1) 2016 (1) 60s (1) 90s Inspired Makeup (1) Alice (1) Alpha-H (1) Althea (1) Anti-dullness (1) Apparel (1) April Skin (1) Ariel Impulse (1) Art (1) Backpacker Indonesia (1) Bath (1) Beauty Drink (1) Beauty Talk (1) Ben Nye (1) Bio Oil (1) Biokos (1) Blog (1) Blogger. Eau thermal (1) Body (1) Body Mist (1) Brazilian Wax (1) Brie Studio (1) Brightening (1) Brushes (1) Bulumata (1) Caring by Biokos (1) Castle (1) Cat eye (1) Celebrity (1) Cetaphil (1) Chanel (1) Charm (1) Clarins (1) Clinique (1) Clothing (1) Coffee Scrub (1) Collaboration (1) Colored Smokey Eye (1) Conditioner (1) Conversation (1) DDcream (1) Decluttering (1) Diva (1) Dogs (1) Doll Look (1) Dove (1) Dry Hair (1) Dry skin (1) ELizabeth Arden (1) Endorsment (1) Esqa (1) Essence (1) Evete (1) Evete Naturals (1) Evian (1) Exfoliation (1) Eye cream (1) EyeMakeup (1) Eyelash Lift (1) Eyeshadow Palette (1) Face Scrub (1) Facial Wash (1) Fake Lashes (1) Flirty (1) Fun Bike (1) Game of Thrones (1) Get Ready With Me (1) Gossip Girl (1) Gray (1) Green Coffe (1) Green Coffee (1) Guerisson (1) Guy (1) HD (1) Hair Oil (1) Hair Tonic (1) Herbalife (1) High Definition (1) High Heels (1) Highlighter (1) Home made (1) How I Met Your Mother (1) Hush Puppies (1) Icon (1) Indonesian Female Bloggers (1) Innocent (1) Ionessence (1) Ipanema (1) Jalan jalan (1) Kabuki Brush (1) Kepulauan Seribu (1) Khaki (1) Kose (1) Kosecosmeportid (1) L'Occitane (1) L'Oreal (1) LA Colors (1) La Rose Rouge (1) Laneige (1) Laneige Sleeping Pack (1) Laser & Light (1) Launch (1) Liquid Gold (1) Luna Habit (1) Luxola (1) Luxola Indonesia (1) Makeup Box (1) Makeup Brush (1) Makeup Remover (1) Mangrove forest (1) Marc Jacobs (1) Mascara (1) Maybelline color sensational (1) Men (1) Menstruation (1) Movie (1) Museum (1) NYX I Dream of Antigua (1) Nescafe (1) Neutral (1) Number 61 (1) Nusa Dua (1) Nutrisi kulit (1) OOTD (1) OST C 21.5 (1) OST serum (1) Oil (1) Ombre Eye Makeup (1) Oxygeneo (1) Pahawang Islang (1) Pamper (1) Pantai (1) Physiogel (1) Priceza (1) Procollagen (1) Pulau Bali (1) Pulau Macan (1) Pulau Macan kecil (1) Pulau Pahawang (1) Purple (1) RTSY (1) Real Techniques (1) Red Serum (1) Rosehip seed oil (1) Roses et Reines (1) Rosy Dewy Makeup (1) Secret Kiss (1) Sephora Indonesia (1) Sephora Sunset Desert Eyeshadow and Blush Palette Review (1) Serum Pencerah (1) Setting Spray (1) Sexy (1) Shiseido (1) Shoes (1) Skin & Lab (1) Skincare Makeup (1) Smart Shopping (1) Snorkle (1) Soap Bar (1) Some Kind of Gorgeous (1) Steve madden (1) Style (1) Sulwhasoo (1) SunBeam (1) Sunblock (1) Superfruit (1) TV series (1) The Face Shop (1) The Mentalist (1) Tiger Island (1) Tokopedia (1) Toner (1) Trick (1) Tricks (1) Ultima II (1) Unboxing (1) Under Arm (1) Under eye (1) Vampy look (1) Vanity Trove (1) Victoria's Secret (1) Vitacreme (1) Vitamin E (1) Vlogger (1) Vloggerr (1) Wax Treatment (1) Waxhaus (1) Waxing (1) Website (1) Wedding (1) Whitening (1) Woman (1) babyskin (1) beauty product (1) bioderma (1) campaign (1) cc cream (1) clean and clear (1) cleansing balm (1) clozetteid (1) coconut (1) coldpress (1) coldpressid (1) concealer (1) dailyjuuice (1) day to night (1) finance (1) financial planning (1) fit (1) food (1) foundation faker (1) fruit (1) gizi super cream (1) gradient lip (1) halal (1) hayoo (1) heimish (1) herbal (1) influencer (1) introduction (1) jakarta clinic (1) japan (1) korean style (1) lip tint (1) lulur (1) marketplace (1) media (1) mengecilkan betis (1) mini (1) morning story (1) natural look (1) nivea (1) olay (1) ombre lipstick (1) organic (1) personal (1) photo facial (1) primer (1) radio frequency (1) rencana keuangan (1) shower (1) sunglass (1) the balm (1) zap (1)
 

SHOP HERE