The Science of Fashion (Article)

Hi, Guys..

It's October Already! Gosh how time flies.
Masih ingat kan di akhir tahun 2014, aku pernah buat post mengenai Trend di tahun 2015 ? Disitu aku report sedikit mengenai beauty trends, dan pada waktu itu Pantone of the Universe menobatkan warna Marsala sebagai color of the year 2015 . 

Now, you can see warna Marsala dan turunannya e.v.e.r.y.w.h.e.r.e. Yes, including that fancy liquid lipstick you're wearing right now. 

Mindblown?

Atau tantu kalian aware dengan koleksi spring Elie Saab tahun 2013? And, realized her design pretty much influenced lots of designers around the world until now, and yes including your fancy Indonesian gown and kebaya! 

elie saab SS 2013 collection
Wonder how these people influence the world? 

Honey, that's the power of trend setting. When you are 'big enough' in fashion industry, what you choose to be the next trend, will be the next item everyone's raving about. Future Trend ini dipamerkan di ajang bergengsi dunia and we call em Fashion Week.

Now, the idea of Fashion week is pretty much a very big celebration of fashion presentation. Big names on the industry previewing their next season's collection. Nah, dari sini kita bisa lihat upcoming trends untuk setahun ke depan.

Yang paling aku suka dari Fashion week tentu sajaaaa, The Outfits, The Makeup, The fashion Bloggers, and The Model who walks and represents the clothes itself. Every time i watch the fashion show with my favorite designer and model on, i was like #slaaaaayyy. Hahaha..



fendi


Where

Fashion week biasanya diadakan di negara-negara pusat mode dunia, such as Paris, London, New York and Milan. Milan fashion Week menurut ku memiliki designers dan look yang lebih 'nendang' so for years after years, diantara season fashion week lainnnya, Milan & Paris fashion week yang paling aku tunggu-tunggu <3

Who

Siapa saja yang biasanya tampil di fashion week? International brands, duh. From Fendi, Dior, Dolce & Gabbana, Givenchy, Louis Vuitton, semuanya berlomba membuat presentasi koleksi mereka untuk jadi yang paling 'wah' karena tentu saja, liputan media internasional benar-benar memantau koleksi mereka from head to toe.


D&G
trussardi


trussardi





















What is trending next?

From my amateur eyes, yang akan trend next fall adalah graphic pattern, pastels dan earthy colors, leather, and metallic. 

My thoughts?

I personally think that fashion week is very interesting. But, i will not take EVERYTHING they shoved on my plate. Bisa bangkrut haha. I will choose what suit my personality or my personal style best. 

As a matter of fact, belum tentu semua yang ditampilkan di Fashion Week Runways akan menjadi hits atau diterima masyarakat umum dengan baik kok. Kadang ada design yang terlalu 'out of the box' or simply because people just don't get it yet. 

What i learned

From watching Fashion documentaries, I have learned that only a few trend that will hit the street majorly. Misalkan dari total 20 look yang disajikan oleh house of design / brand tertentu, mungkin hanya beberapa key point nya saja yang akan jadi trend. Contohnya, letak waist line, pemilihan bahan, teknik  hiasan/ embroidery, cutting yang unik, atau pemilihan trend warna etc.

Kalau publik merespon dengan baik, biasanya nih, nggak lama kemudian fashion retail manufacturer akan memproduksi pakaian dengan design yang mirip-mirip dengan design Haute Couture / High Fashion yang ditampilkan di Fashion Week, of course dengan harga yang bisa dijangkau masyarakat umum. Hehehe. Biasanya pieces ini lah yang kita beli di retail shop baik di stores maupun online. 

The science of fashion

So, kalau kamu nonton fashion week di tv atau di youtube, perhatikan detail-detail kecil dari looks yang disajikan suatu brand/house of design tersebut. Siapa tau kamu dapat inspirasi, 'ngeh' duluan dan bisa baca trend apa yang akan booming di the next season. Imagine the possibilities? :DYes, memang ada science / art tersendiri dalam membaca dunia Fashion. It's not just clothes or what we put on our body, it's a million dollar business! Mulai dari produksi raw materials, designer, manufacturers, contractors, public relations, media, fashion journalism, fashion photography, fashion tv networks, models and beauty.

By the way, untuk kamu yang tertarik belajar lebih dalam di dunia Fashion, bisa coba klik info Zalora Scholarship here

akupun pengen banget ikutan sayangnya sudah bukan student lagi hihihihi





So what are you waiting for? Grab YOUR CHANCE to be involved in the industry learn the science of Fashion with Zalora!


klik




right now for more details

Good Luck!
xoxo








0 comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t Add smileys to Blogger +

Post a Comment

Labels

Review (68) Product (42) endorsement (36) Beauty (32) Article (31) Sponsored (30) Favorite (29) favorite item (28) Natural (27) Sociolla (24) Skincare (17) Sociolla Blogger Network (17) Event (16) makeup (16) Product review (15) Eye Makeup (14) Tutorial (13) Skin (11) Tips (11) Tutorials (11) Local (10) Affiliate (9) Beauty Blogger (9) clozette (9) local brand (9) Blogger (8) Event Report (8) Fashion (8) Foundation (8) travel (8) Cleanser (7) Korean (7) Lips (7) eyeshadow (7) Fragrance (6) Korean Skincare (6) Sociolla Bloggers (6) beauty clinic (6) Facial (5) Lipstick (5) Serum (5) drug store (5) facial treatment (5) photo facial treatment (5) Ad (4) Base Makeup (4) Drugstore (4) Eye (4) Hair (4) Health (4) Indonesia (4) Indonesian Beauty Blogger (4) Jakarta (4) Lifestyle (4) Moisturizer (4) Online Shopping (4) Red Lips (4) Skin Treatment (4) Travel Blogger (4) Travel Diary (4) Treatment (4) endorsed (4) jakarta go (4) Beauty Redemption (3) Blogger Ceria (3) Blush On (3) Clinic (3) Coffee (3) Collagen (3) ELF (3) Eyeliner (3) Face (3) Fresh (3) High End (3) Indonesian Vlogger (3) Loreal (3) Powder (3) Report (3) Sephora (3) Smokey Eyes (3) Sociovit (3) Toyota (3) Vlog (3) Zalora (3) beach (3) cleansing (3) clozette review (3) cushion (3) eyelashes (3) giveaway (3) liquid lipstick (3) maybelline (3) micellar water (3) nature (3) Anti-Aging (2) Asian Brand (2) Avene (2) Beauty Vlogger (2) Beautylosophy (2) Benefit (2) Bloggerbabes (2) Car (2) Central Park (2) Clozette Indonesia (2) Contour (2) Copia (2) Disney (2) Diva Beauty Drink (2) Dove (2) Egyptian Magic Cream (2) Emergency (2) Emina (2) Eyebrow (2) Garnier (2) Infallible (2) Inspired by (2) L'Oreal Infallible (2) Laser (2) Lashes (2) Makeup Challange (2) NYX (2) Night (2) Night time Skincare (2) Palette (2) Parfume (2) Roses (2) Secret Key (2) Sensitive skin (2) Shampoo (2) Stila (2) Talk (2) The Clinic ID (2) Trend Alert (2) Trip (2) Video (2) Vitamin C (2) bali (2) beauty journal (2) e-commerce (2) eau de toilette (2) fashionweek (2) healthy (2) lotion (2) martha tilaar (2) network (2) online patform (2) poreless (2) social media (2) story (2) trends (2) wardah (2) workshop (2) zara (2) 2014 (1) 2016 (1) 60s (1) 90s Inspired Makeup (1) Alice (1) Alpha-H (1) Althea (1) Anti-dullness (1) Apparel (1) April Skin (1) Ariel Impulse (1) Art (1) Backpacker Indonesia (1) Bath (1) Beauty Drink (1) Beauty Talk (1) Ben Nye (1) Bio Oil (1) Biokos (1) Blog (1) Blogger. Eau thermal (1) Body (1) Body Mist (1) Brazilian Wax (1) Brie Studio (1) Brightening (1) Brushes (1) Bulumata (1) Caring by Biokos (1) Castle (1) Cat eye (1) Celebrity (1) Cetaphil (1) Chanel (1) Charm (1) Clarins (1) Clinique (1) Clothing (1) Coffee Scrub (1) Collaboration (1) Colored Smokey Eye (1) Conditioner (1) Conversation (1) DDcream (1) Deciem (1) Decluttering (1) Diva (1) Dogs (1) Doll Look (1) Dry Hair (1) Dry skin (1) ELizabeth Arden (1) Endorsment (1) Esqa (1) Essence (1) Evete (1) Evete Naturals (1) Evian (1) Exfoliation (1) Eye cream (1) EyeMakeup (1) Eyelash Lift (1) Eyeshadow Palette (1) Face Scrub (1) Facial Wash (1) Fake Lashes (1) Flirty (1) Fun Bike (1) Game of Thrones (1) Get Ready With Me (1) Gossip Girl (1) Gray (1) Green Coffe (1) Green Coffee (1) Guerisson (1) Guy (1) HD (1) Hair Oil (1) Hair Tonic (1) Herbalife (1) High Definition (1) High Heels (1) Highlighter (1) Home made (1) How I Met Your Mother (1) Hush Puppies (1) IPL (1) Icon (1) Indonesian Female Bloggers (1) Innocent (1) Ionessence (1) Ipanema (1) Jalan jalan (1) Kabuki Brush (1) Kepulauan Seribu (1) Khaki (1) Kose (1) Kosecosmeportid (1) L'Occitane (1) L'Oreal (1) LA Colors (1) La Rose Rouge (1) Laneige (1) Laneige Sleeping Pack (1) Laser & Light (1) Launch (1) Liquid Gold (1) Luna Habit (1) Luxola (1) Luxola Indonesia (1) Makeup Box (1) Makeup Brush (1) Makeup Remover (1) Mangrove forest (1) Marc Jacobs (1) Mascara (1) Maybelline color sensational (1) Men (1) Menstruation (1) Movie (1) Museum (1) NYX I Dream of Antigua (1) Nescafe (1) Neutral (1) Number 61 (1) Nusa Dua (1) Nutrisi kulit (1) OOTD (1) OST C 21.5 (1) OST serum (1) Oil (1) Ombre Eye Makeup (1) Oxygeneo (1) Pahawang Islang (1) Pamper (1) Pantai (1) Physiogel (1) Priceza (1) Procollagen (1) Pulau Bali (1) Pulau Macan (1) Pulau Macan kecil (1) Pulau Pahawang (1) Purple (1) RTSY (1) Real Techniques (1) Red Serum (1) Rosehip seed oil (1) Roses et Reines (1) Rosy Dewy Makeup (1) Secret Kiss (1) Sephora Indonesia (1) Sephora Sunset Desert Eyeshadow and Blush Palette Review (1) Serum Pencerah (1) Setting Spray (1) Sexy (1) Shiseido (1) Shoes (1) Skin & Lab (1) Skincare Makeup (1) Smart Shopping (1) Snorkle (1) Soap Bar (1) Some Kind of Gorgeous (1) Steve madden (1) Style (1) Sulwhasoo (1) SunBeam (1) Sunblock (1) Superfruit (1) TV series (1) The Face Shop (1) The Mentalist (1) The Ordinary (1) Tiger Island (1) Tokopedia (1) Toner (1) Trick (1) Tricks (1) Ultima II (1) Unboxing (1) Under Arm (1) Under eye (1) Vampy look (1) Vanity Trove (1) Victoria's Secret (1) Vitacreme (1) Vitamin E (1) Vlogger (1) Vloggerr (1) Wax Treatment (1) Waxhaus (1) Waxing (1) Website (1) Wedding (1) Whitening (1) Woman (1) babyskin (1) beauty product (1) bioderma (1) campaign (1) cc cream (1) clean and clear (1) cleansing balm (1) clozetteid (1) coconut (1) coldpress (1) coldpressid (1) concealer (1) dailyjuuice (1) day to night (1) detox (1) dove indonesia (1) finance (1) financial planning (1) fit (1) food (1) foundation faker (1) fruit (1) gizi super cream (1) gradient lip (1) halal (1) hayoo (1) heimish (1) herbal (1) influencer (1) introduction (1) jakarta clinic (1) japan (1) korean style (1) lip tint (1) lulur (1) marketplace (1) media (1) mengecilkan betis (1) mini (1) mizzu (1) morning story (1) natural look (1) nivea (1) olay (1) ombre lipstick (1) organic (1) personal (1) photo facial (1) posy beauty (1) primer (1) radio frequency (1) rencana keuangan (1) shower (1) sunglass (1) the balm (1) zap (1)
 

SHOP HERE